کولر گازی

بطور کلی کولر گازی امروزه یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین تجهیزات سرمایشی در دنیا هستند که به تهویه هوای گرم و خارج کردن آن از محیط و در نتیجه خنک‌تر شدن هوای داخلی کمک می‌کنند. در برخی از موارد این کولرها به‌صورت برعکس نیز عمل کرده و علاوه بر خنک کرکولر گازیدن هوای محیط در فصول سرد سال امکان گرم‌تر کردن هوای داخلی را نیز به‌صورت بلعکس دارند. هرچند کولرهای آبی همواره بیشترین استفاده را در کشور ما و در میان مردم دارد اما کولر گازی با نصب و راه‌اندازی راحت‌تر و کارآیی بیشتر امروزه کم‌کم جایگاه خود را توانسته در میان مردم به مرور زمان به‌دست آورد.

عملکرد کولر گازی

کولرهای گازی براساس چرخه تراکم بخار کار می‌کنند، در این چرخه گرما از منبع سرد گرفته شده و در منبع گرم دفع و خارج می‌شود. مطابق قانون دوم ترمودینامیک این کار به صورت طبیعی رخ نمی‌دهد و برای انجام آن باید کار فیزیکی انجام داد. در داخل یونیت خارجی دستگاه کولر گازی که کندانسینگ یونیت به آن گفته می‌شود یک کمپرسور گاز، یک کندانسور و یک فن خنک‌کننده وجود دارد که عملکرد آن مانند یخچال و فریزر است؛ که در نتیجه موجب خنک شدن هوای محیط می‌شود.

ویژگی های کولر گازی

یکی از دلایل استقبال از کولرهای گازی امروزه؛ تهویه مطبوع یعنی کنترل، تنظیم دما و رطوبت به همراه کاهش گرد و غبار و ذرات معلق در هوای محیط است که در مقایسه با کولر‌های آبی به‌دلیل عدم مکش هوا از فضای خارج از محیط داخلی، آلودگی را به داخل وارد نمی‌کند. کولرهای گازی‌ با توجه به نوع و نحوه کاربرد آن‌ها انواع و مدل‌های مختلفی را شامل می‌شود که با توجه به نوع کارآیی و به‌کارگیری آن باید انتخاب شود. با انتخاب صحیح و مناسب کولرهای گازی و اسپلیت از نظر نوع، ظرفیت، امکانات جانبی، مدل، مصرف انرژی و غیره می‌توان از کاربرد و کارآیی آن نیز مطمئن بود.