مقایسه کولر گازی و آبی

یکی از مهمترین برتری‌هایی که کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی دارند می‌توان به نحوه کارآیی کولرهای آبی در مقایسه با کولرهای گازی در آب و هوای شرجی اشاره کرد. همانطور که می‌دانید کولرهای آبی با بهره‌گیری از مقدار آنتالپی بالای تبخیر آب کار می‌کنند. این کولرها تنها با تبدیل فاز آب مایع به بخار آب، می‌توانند دمای هوای خشک را کاهش دهند و عملکرد آن‌ها رد هوای خشک بسیار عالی است. چنانچه هرچه آب و هوا خشک‌تر باشد کارایی و راندمان کولرهای آبی افزایش می‌یابد. این در حالی است که کارآیی و عملکرد کولرهای آبی در مناطق شرجی و دارای رطوبت بالا به‌شدت کاهش پیدا کرده به‌صورتی که عملا توان کارکرد را نخواهد داشت.

در طرف مقابل و کاملا برعکس؛ کولرهای گازی به سرعت از گرما و دمای محیط کاسته و با تهویه مطبوع مقدار در جه محیط و کیفیت هوا را بهبود می‌بخشد چرا که در عملکرد خود هم رطوبت و هم دما را کاهش می‌دهد و همچنین با داشتن فیلتر ذرات معلق در هوا را جذب و از هوای اتاق جدا می‌کند. با این حساب ک.لرهای گازی علاوه بر کنترل دما و متعادل نگه داشتن آن به سطح کیفی هوای موجود در محیط نیز کمک می‌کنند. از دیگر عواملی که برتری کولرهای گازی را نسبت به کولرهای آبی ثابت می‌کند می‌توان به چرخه انتقال گرما در برخی کولرهای گازی که امکان کارکرد عکس را دارد، اشاره کرد.

انواع کولر گازی

هر دستگاه کولر گازی از چهار جزء اصلی با نام‌های کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط یا لوله مویین تشکیل شده است. انواع کولر گازی نیز همانند سایر تجهیزات از انواع مختلفی برخوردار است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

·        کولر گازی یک تکه یا پنجره‌ای

·         کولر گازی دو تکه یا اسپیلت

·         کولر گازی پرتابل با قابلیت حمل و نقل

·         کولر گازی ایستاده

·         کولر گازی سقفی یا کاستی

·         کولر گازی داکت یا کانالی

·         کولر گازی چند شعبه یا مولتی وی